Veelgestelde vragen

Wat zijn de schooltijden van De Plataan?

Op De Plataan werken we met een continuerooster. 
De schooltijden op De Plataan zijn als volgt: 
Maandag: 08:30-14:00 
Dinsdag: 08:30-14:00 
Woensdag: 08:30-14:00 
Donderdag: 08:30-14:00 
Vrijdag: 08:30-14:00 

Wat voor eten en drinken neemt mijn kind mee naar school?

Rond de ochtend eten de meeste kinderen fruit en drinken ze water of sap. 
Tussen de middag lunchen we. Dan eten we veelal brood en drinken daar ook iets bij. 
We vinden het belangrijk dat lunchtrommels zoveel mogelijk gezond gevuld zijn.

Hoe kan ik mijn kind ziekmelden?

Als uw kind ziek is, kan het niet naar school. Wij willen dit graag vóór 8.15u horen. Dat kan bij voorkeur via ouderapp Parro, door middel van een berichtje, of telefonisch.

Hoe kom ik het makkelijkst in contact met de leerkracht van mijn kind?

De snelste manier is vaak via onze ouderapp Parro. U kunt ook de leerkracht mailen (eerste letter voornaam.achternaam@cnsede.nl) of de school bellen.  
Parro is niet geschikt om inhoudelijke vragen te beantwoorden. Daarvoor vragen wij u de leerkracht te bellen of een afspraak te maken.

Mijn kind is aangemeld, wanneer hoor ik iets?

Nadat uw kind is aangemeld, ontvangt u een ontvangstbevestiging per mail. 
Tussen de 6 en 8 weken voor de 4e verjaardag nemen we contact met u op. We maken dan een afspraak voor een entreegesprek. Ook plannen we de wendagen. Dat zijn er op De Plataan meestal drie. Dat kan alleen als de groep waarin uw kind start, dat toelaat. Bij het opstarten van een nieuwe groep (bv. na de zomer, of bij een tussentijdse instroomgroep) is de wenprocedure anders.  U wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Hoe werkt de Parro-applicatie precies?

Alle communicatie tussen school en thuis gebeurt in de Parro-app. 
Deze applicatie kunt u gebruiken op elk device: laptop, tablet of telefoon. 
Zodra uw kind start op onze school, krijgt u van de leerkracht een activatielink. Zodra u deze heeft bevestigd kan de app gebruikt worden. 
Met de app kunt u berichten sturen naar de leerkracht, de agenda bekijken en zien wie de klasgenoten van uw kind zijn. Ook krijgt u regelmatig een verslagje van wat er in de klas is gedaan en geleerd. Natuurlijk delen we ook foto’s en filmpjes.

Ik wil niet dat er foto’s van mijn kind gedeeld worden. Waar kan ik dat aangeven?

We houden ons aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat betekent dat u actief toestemming moet geven voor het mogen delen van foto’s waar uw kind op staat. In de Parro-app vindt u een overzicht van uw privacy-voorkeuren. Hierin maken we onderscheid tussen het plaatsen van foto’s in Parro (afgeschermde omgeving), op onze website of voor buitenschoolse PR.  Deze voorkeur kunt u op ieder moment aanpassen. 

Mijn kind wordt gepest. Wat moet ik doen?

Als u het idee heeft dat uw kind gepest wordt, neemt u zo snel mogelijk contact op met de leerkracht. We onderzoeken dan samen wat er gebeurd is. Het spreekt voor zich dat uw kind aanwezig bij dit gesprek. Soms is er sprake van een misverstand.  Het kan ook zijn dat intimiderend gedrag al langer aan de gang is. Op school maken we onderscheid tussen plagen of pesten. Maar over één ding zijn we het altijd eens: als de ander dit niet leuk vindt,  moet dit zo snel mogelijk stoppen. Het aangeven en respecteren van grenzen wordt dan ook vanaf groep 1 al geoefend middels onze KiVa-aanpak. Onze leerlingen zijn daarom over het algemeen heel goed in staat om conflicten goed op te lossen. 

Wat wordt er van mij als ouder verwacht?

Zelfstandigheid is bij ons een kernwaarde. Het is daarom fijn als uw kind dagelijks mag oefenen in vaardigheden: jas open en dicht doen, zelfredzaam zijn op het toilet, de eigen tas in-en uitpakken, deze zelf naar school dragen, naar binnen lopen en aan het werk gaan. Ook bij oudere kinderen merken we nog vaak dat kinderen hun vader of moeder inschakelen om hun ongenoegen over iets te uiten bij de leerkracht. Wilt u uw kind steeds aanmoedigen zich zélf uit te spreken? Natuurlijk verschillen kinderen in de mate waarin dit al lukt. Als volwassenen (leerkrachten en ouders) kunnen we hen hierbij ondersteunen. 

Ik wil graag meehelpen op school. Hoe werkt dat?

Alle hulp is welkom. Als u van gezelligheid en feestjes houdt, dan is de Ouder Commissie een goed idee. Wordt u blij van regelen, dan bent u vast geschikt voor klassenouder. Meedenken over beleid en schoolafspraken kan in de medezeggenschapsraad. Heeft u weinig tijd, maar wilt u wel incidenteel een handje helpen? Via de Parro-app wordt er regelmatig hulp gevraagd, bijvoorbeeld om te rijden of begeleiden bij een uitje. 

Hoe meten jullie de tevredenheid van ouders?

We vragen u met klem om niet te lang rond te lopen wanneer u ontevredenheid ervaart op onze school. 
Eens per 4 jaar wordt binnen de stichting CNS, op alle scholen een tevredenheids-peiling uitgevoerd. Dit is voor het laatste gebeurd in januari 2022. Wij zijn dankbaar voor het gegeven dat veel ouders de moeite hebben genomen om deze peiling in te vullen. De rapportage die we als team mochten ontvangen, laat groei en ontwikkeling zien. Het is fijn om te lezen dat u onze school en alle medewerkers zo waardeert. De resultaten en conclusies zijn in het team geanalyseerd.  Ook de MR heeft de resultaten ingezien en besproken.  

Biedt De Plataan een programma voor meerbegaafde leerlingen?

Meer- en hoogbegaafde kinderen werken binnen onze school met een extra onderwijsprogramma. Levelwerk (groep 3-8) en Levelspel (groep 1-2). Levelwerk is bedoeld voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben op school omdat ze ‘meer’ aan kunnen. Het daagt de kinderen uit en leert hen om te gaan met falen. Levelwerk leert te ‘leren’ en door te zetten. Het vraagt leerlingen creatieve oplossingen voor vraagstukken te bedenken.

Voor kinderen die nog meer uitdaging nodig hebben heeft CNS-Ede een plusklas. Deze is één dag in de week op een andere locatie.

Staat je vraag er niet tussen?

Je kan ons dan altijd even bellen 0318 – 414103.
Of mail ons.